Cele mai vandute
Cele mai vizionate
Livrare şi plată
  • Livrare GRATUITA la sediul Medical Ortovit (Bucuresti).
  • Livrare GRATUITA in Bucuresti si localitati cu centru Fan Courier (click) la comenzi peste 200 lei.
  • 20 lei livrarea in Bucuresti si localitati cu centru Fan Courier (click) la comenzi sub 200 lei.
  • Tarife Fan Courier (click) - pentru livrare in localitati fara centru Fan Courier.
  • Plata la livrare (cash)
  • Plata prin transfer bancar
 
Vizite
Azi: 107Total: 1347894

ALLEVYN Ag Sacrum !!!PROMOTIE!!!

Pansament steril absorbant special in form sacrata. Este antimicrobian si are structura tristratifiata: un strat hidrocelular in centru, acoperit de un strat adeziv din poliuretan microperforat de contact cu plaga si o pelicula externa impermeabila de poliuretan.


Indicatii: ALLEVYN° Ag Sacrum este un pansament absorbant pentru vindecarea per secundam a plagilor exudative cronice si acute, cu adancimi diferite, granulare, precum arsuri, zone donoare si receptoare de transplant de piele, ulcerul de decubit, ulcerul varicos, ulcerul diabetic si dehiscente de plaga.

 

ALLEVYN° Ag Sacrum poate fi folosit pe plagi infectate, caz in care acestea trebuie evaluate si tratate conform protocolului local.

ALLEVYN Ag Sacrum
Pansament antimicrobian hidrocelular adeziv


Descriere
ALLEVYN Ag Sacrum este un pansament absorbant antimicrobian cu structura tristratifiata: un strat hidrocelular in centru, acoperit de un strat adeziv din poliuretan microperforat de contact cu plaga si o pelicula externa impermeabila de poliuretan. Pansamentul creeaza o bariera antimicrobiana eficienta fata de contaminarea microbiana. Astfel plaga este protejata de microorganisme patologice invazive, fiindu-i grabita vindecarea. Argintul sulfadiazina este eficient impotriva microrganismelor prezente in pansament si in plaga. Pansamentul ajuta la pastrarea unui mediu umed in plaga in prezenta exudatului.

Indicatii
ALLEVYN Ag  Sacrum este un pansament absorbant pentru vindecarea per secundam a plagilor exudative cronice si acute, cu adancimi diferite, granulare, precum arsuri, zone donoare si receptoare de transplant de piele, ulcerul de decubit, ulcerul varicos, ulcerul diabetic si dehiscente de plaga.ALLEVYN Ag  Sacrum poate fi folosit pe plagi infectate, caz in care acestea trebuie evaluate si tratate conform protocolului local.

Contraindicatii 
• A nu se utiliza la pacienti cu sensibilitate la argint, sulfadiazina sau sulfonamide.
• A nu se folosi la femeile intr-un stadiu avansat al sarcinii sau in perioada de lactatie, la nou-nascuti in primele luni de viata si la nou-nascutii prematur, sulfadiazina cauzand icter.

Precautii
• Strict pentru uz extern.
• ALLEVYN Ag Sacrum nu este compatibil cu agenti oxidanti (ex. EUSOL) sau cu peroxid de hidrogen (apa oxigenata), acestea putand sa afecteze componenta absorbanta a pansamentului.
• ALLEVYN Ag Sacrum poate sa nu fie compatibil cu agenti antimicrobieni locali.
• In cazul in care exista infectie, argintul local nu substituie necesitatea unui tratament sistemic sau a unui tratament considerat adecvat pentru infectie.
• Ca in cazul majoritatii pansamentelor adezive, au existat persoane cu iritatii sau macerari ale tesutului din jurul plagii.
• Trebuie specificat faptul ca folosirea neadecvata a pansamentului sau schimbarea prea frecventa a acestuia, in special la pacientii cu piele sensibila, poate duce la lezarea tegumentului.
• Evitati contactul cu electrozi sau geluri conductoare in timpul masurarilor electronice (ex: EKG, EEG).
• A nu se utiliza la pacienti in timpul efectuarii RMN-ului.
• ALLEVYN Ag  Sacrum nu este compatibil cu produse pe baza de ulei precum vaselina.
• ALLEVYN Ag  Sacrum nu este indicat pentru ulcerele cavitare dar in aceste cazuri poate fi folosit ca pansament secundar.
• Ca in cazul tuturor produselor ce contin argint sulfadiazina, trebuie sa fie acordata o atentie sporita in urmatoarele circumstante, mai ales atunci cand se acopera o suprafata mare:
- Pacientii cu disfunctie renala sau hepatica
- Pacientii cu deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenaza
- Pacientii care urmeaza un alt tip de tratament medicamentos sistematic, efectele putand fi modificate. Acest lucru se aplica in special in cazul antibioticelor orale si fenitoinei. In cazul administrarii acestor medicamente, se recomanda monitorizarea atenta a analizelor sangvine deoarece efectele medicatiei pot fi marite.

Instructiuni de folosire
Curatati plaga conform procedurilor normale.
Alegeti dimensiunea potrivita de pansament, acesta trebuind sa fie cu putin mai mare decat plaga.
Pregatiti si curatati tesutul din jurul zonei plagii, indepartand umezeala in exces. Pilozitatea in exces trebuie inlaturata pentru a asigura o apropiere cat mai mare a pansamentului fata de plaga.
Scoateti pansamentul din ambalaj folosind o tehnica aseptica.
Indepartati folia protectoare a pansamentului ALLEVYN Ag  Sacrum.
Pozitionati pansamentul, aplicati-l cat mai neted indepartand restul foliei protectoare.
ALLEVYN Ag Sacrum se poate taia, in special atunci cand este folosit pe plagile din zona genunchiului, cotului sau alte zone cu acces dificil.
Atunci cand aplicati pansamentul ALLEVYN Ag Sacrum, pozitionati partea ingusta la cel putin 2 cm deasupra sfincterului anal, apoi neteziti pansamentul peste osul sacrat.

Frecventa schimbarii pansamentului
ALLEVYN Ag Sacrum trebuie examinat frecvent in etapele incipiente ale tratamentului. Atunci cand pansamentul este utilizat pe ulcere infectate, infectia trebuie inspectata si tratata conform protocolului clinic local. Pansamentul poate fi mentinut pe plaga pana la 7 zile, exceptand cazul in care se aplica pe zona sacrata, cand trebuie folosit maximum 5 zile sau pana cand exudatul este vizibil si se apropie la mai putin de 2 cm de marginile acestuia. Trebuie luate in considerare si protocoalele clinice locale.

Indepartarea pansamentului
Pentru a inlatura pansamentul, dezlipiti un colt si trageti in lungul tegumentului (nu perpendicular pe acesta). Pansamentele sacrate trebuie inlaturate de la marginea superioara catre marginea inferioara, catre anus, pentru a minimiza riscurile transmiterii unei infectii.

Importator
Medical Ortovit SRL * str. Miron Costin nr. 8, 011098 Bucuresti, sector 1
Telefon: (+40) 21 222.80.67 /68 /69 * 0727301021 * 0731493261
Fax: (+40) 21 222.80.72 * E-mail: office@ortovit.eu * Web: www.ortovit.eu
Magazin online www.ortovit.eu/magazin