Cele mai vandute
Cele mai vizionate
Livrare şi plată
  • Livrare GRATUITA la sediul Medical Ortovit (Bucuresti).
  • Livrare GRATUITA in Bucuresti si localitati cu centru Fan Courier (click) la comenzi peste 200 lei.
  • 20 lei livrarea in Bucuresti si localitati cu centru Fan Courier (click) la comenzi sub 200 lei.
  • Tarife Fan Courier (click) - pentru livrare in localitati fara centru Fan Courier.
  • Plata la livrare (cash)
  • Plata prin transfer bancar
 
Vizite
Azi: 55Total: 1484744
  • CICA-CARE
    CICA-CARE

CICA-CARE

 

Banda de gel siliconic autoadeziv folosit pentru tratamentul cicatricilor cheloide si hipertrofice,  dar si ca tratament profilactic

 

Informatii suplimetare (click!)

 

sau

 CICA-CARE
Banda de gel siliconic pentru estomparea cicatricilor


Descriere
Banda de gel CICA-CARE este o banda moale, auto-adeziva, semi-ocluziva, fabricata din silicon de uz medical si intarita cu o membrana de silicon.

Indicatii
CICA-CARE este conceput pentru uz temporar:
1. in tratarea cicatricilor hipertrofice si cheloide, vechi sau noi
2. ca tratament profilactic pe plagi inchise pentru a evita formarea de cicatrici hipertrofice sau cheloide

Contraindicatii
CICA-CARE este contraindicat pacientilor cu conditii medicale agravante ce pot impiedica utilizarea adecvata a CICA-CARE, si in cazul pacientilor cu probleme de ordin dermatologic care pot perturba integritatea pielii in zonele de contact.
A NU SE UTILIZA PE PLAGI DESCHISE.

Instructiuni de utilizare
1. Scoateti produsul din cutie si indepartati folia de sigilare.
2. Taiati o bucata destul de mare pentru a acoperi cicatricea .
Pentru cicatrici de dimensiuni mari, utilizati mai multe benzi de silicon alaturate. Pentru o mai usoara indepartare, asigurati-va ca bucata taiata include si o portiune din banda rasfranta a foliei de pe spatele produsului ( ce ajuta indepartarea facila a foliei ).
3. Indepartati cu atentie folia si aplicati CICA-CARE cu partea adeziva pe plaga.
4. Desi auto-adeziv, CICA-CARE poate fi fixat cu un bandaj sau leucoplast, ca de exemplu cu OPSITE™ Flexifix sau cu PRIMAFIX™. Totusi, trebuie sa va asigurati ca banda de silicon sa nu fie aplicata prea strans, acest lucru putand duce la o iritare a cicatricii sau a zonei inconjuratoare a a acesteia.
5. Pastrati resturile de CICA-CARE in ambalajul original, intr-un loc uscat cu temperatura ( < 25° C ).

Recomandari pentru ingrijire
1. Spalati CICA-CARE de doua ori pe zi, folosind un sapun cu pH neutru si clatiti cu apa calda ( vezi fig. D ) . Uscati banda si reaplicati-o pe pielea spalata si uscata in prealabil. Evitati sa folositi detergent pentru spalare , acesta putand produce iritatii ale pielii. Evitati sa folositi produse din hartie ( de ex. : servetele de bucatarie ) pentru a usca CICA-CARE deoarece acestea se pot lipi de banda de silicon.
Nota: In timpul perioadelor calduroase sau in timpul efectuarii exercitiilor fizice, atunci cand pielea transpira mai mult decat de obicei, CICA-CARE trebuie curatat mai des pentru confort si pentru a mentine un contact optim al benzi de silicon cu pielea.
2. CICA-CARE trebuie aplicat cel putin 12 ore/zi pe perioada tratamentului. Daca este posibil, CICA-CARE ar trebui aplicat timp de 24 ore/zi, exceptie facand timpul alocat spalarii benzii de silicon si a pielii
3. Pentru o mai buna acomodare a benzii de silicon cu pielea, incepeti prin a aplica CICA-CARE cate 4 ore/zi timp de doua zile, 8 ore/zi pentru urmatoarele doua zile si mariti gradat cu cate 2 ore/zi timpul de folosire pana cand se ajunge la optimul de 24 ore/zi.
4. Atunci cand CICA-CARE incepe sa se deterioreze sau sa fie greu de curatat, banda trebuie inlocuita. Acest lucru apare, in mod normal, intre 14 si 28 de zile.
Inlocuirea benzii poate fi necesara mai devreme decat intervalul mentionat atunci cand CICA-CARE este aplicat peste o articulatie sau intr-o zona cu frecare constanta. Durata tratamentului ar trebui sa fie cuprinsa in intervalul 2-4 luni.
5. Evitati folosirea unguentelor pe zonele in cauza deoarece acest lucru poate diminua performanta acestui produs.

Precautii
In cazul unor pacienti, s-a observat producerea unei iritatii pe zona acoperita. Acest fapt a fost pus pe seama unei igiene precare sau a unei aplicari mult prea stranse a benzii de silicon. In cazul in care apare o iritatie, reduceti durata zilnica a tratamentului la 12 ore/zi, urmata de 12 ore/zi pauza.
Daca iritatia persista, intrerupeti tratamentul si consultati un cadru medical. Pe incizii chirurgicale, folositi CICA-CARE numai dupa ce firele de sutura au fost scoase. Urmati indeaproape procedurile de adaptare si curatare.

Complicatii si reactii adverse
Riscurile si complicatiile ce pot aparea in urma folosirii benzii de silicon sunt :
1. Macerarea superficiala a pielii asociata cu caracterul semi-ocluziv al benzii
2. Iritatii
3. Prurit

Producator
Produs in Marea Britanie de catre Smith & Nephew Medical Limited, Hull HU3 2BN England.
™Trade Marks of Smith & Nephew ©Smith & Nephew 2007
www.cica-care.com

Importator
Medical Ortovit SRL * str. Miron Costin nr. 8, 011098 Bucuresti, sector 1
Telefon: (+40) 21 222.80.67 /68 /69 * 0727301021 * 0731493261
Fax: (+40) 21 222.80.72 * E-mail: office@ortovit.eu * Web: www.ortovit.eu
Magazin online www.ortovit.eu/magazin