Cele mai vandute
Cele mai vizionate
Livrare şi plată
  • Livrare GRATUITA la sediul Medical Ortovit (Bucuresti).
  • Livrare GRATUITA in Bucuresti si localitati cu centru Fan Courier (click) la comenzi peste 200 lei.
  • 20 lei livrarea in Bucuresti si localitati cu centru Fan Courier (click) la comenzi sub 200 lei.
  • Tarife Fan Courier (click) - pentru livrare in localitati fara centru Fan Courier.
  • Plata la livrare (cash)
  • Plata prin transfer bancar
 
Vizite
Azi: 234Total: 1441228
  • PICO sistemul de terapie a plagii prin presiune negativa
    PICO sistemul de terapie a plagii prin presiune negativa

PICO


PICO, sistemul de terapie a plagii prin presiune negativa, de unica folosinta, consta intr-o pompa si doua kit-uri de pansament steril.
Pompa PICO mentine presiunea negativa pe plagi la 80mmHg (nominal). Exudatul este gestionat de pansament printr-o combinatie de absorbtie si evaporare a umezelii, prin intermediul filmului exterior.PICO este furnizat steril, pentru unica folosinta. A nu se utiliza daca pachetul este deschis sau deteriorat.

1. Descriere
PICO, sistemul de terapie a plagii prin presiune negativa, de unica folosinta, consta intr-o pompa si doua kit-uri de pansament steril. Pompa PICO mentine presiunea negativa pe plagi la 80mmHg ( nominal ). Exudatul este gestionat de pansament printr-o combinatie de absorbtie si evaporare a umezelii, prin intermediul filmului exterior.
PICO este destinat utilizarii pe plagi cu dimensiuni ( suprafata x adancime ) de pana la 400cm3 care sunt considerate a avea nivelul exudatului scazut sau moderat.

2. Indicatii pentru utilizare

PICO este indicat pacientilor care ar beneficia in urma utilizarii unui dispozitiv de aspirare ( terapie prin presiune negativa ) deoarece ar putea rezulta in vindecarea plagii prin indepartarea exudatului de nivel scazut sau moderat si a infectiilor.

Exemplele de tipuri de plagi corespunzatoare includ:
- Cronice
- Acute
- Traumatice
- Subacute si dehiscente
- Arsuri partiale
- Ulcere ( cum ar fi cel diabetic sau de decubit)
- Zone cu transplant de piele
- Incizii chirurgicale inchise

PICO, sistemul de terapie a plagii prin presiune negativa, de unica folosinta, este potrivit utilizarii atat in spital cat si la domiciliul pacientului.

3. Contraindicatii
Folosirea sistemului PICO este contraindicata in cazul:
- Pacientilor cu malignitate in plaga sau in tegumentul din jurul plagii ( cu exceptia ingrijirii paleative pentru a imbunatati calitatea vietii ).
- Osteomielitei confirmate dar netratate.
- Fistulelor neexplorate si non-enterice.
- Tesutului necrotic cu escara prezenta.
- Arterelor, venelor, nervilor sau organelor expuse.
- Zonelor de anastomoza.
- Aspiratiei lichidiene in caile respiratorii.
- Tuburilor de drenaj pleural, mediastinal sau toracic.
- Aspiratiilor chirurgicale

4. Avertismente
1. Unii pacienti prezinta un risc ridicat de complicatii hemoragice care necontrolate pot fi fatale. Pacientii trebuie atent monitorizati. Daca apare o hemoragie brusca sau marita, terapia trebuie intrerupta imediat, lasat pansamentul pe loc, luate masuri de incetare a hemoragiei si sa se apeleze urgent la asistenta medicala.
2. Utilizarea anticoagulantelor nu este considerata a fi nepotrivita de catre un pacient care foloseste tratamentul PICO; cu toate acestea hemostaza trebuie facuta inainte de a se aplica pansamentul. Pacientii care sufera de hemostaza deficitara sau care primesc anticoagulante prezinta un risc ridicat de hemoragie. A se evita folosirea produselor hemostaticea caror intrerupere ar putea creste riscul de sangerare. Evaluarea frecventa trebuie mentinuta si luata in considerare pe parcursul terapiei.
3. Trebuie sa se verifice incontinuu ca pompa sau tuburile sa nu:
- Fie asezate intr-o pozitie care sa determine deteriorari cauzate de presiune.
- Atinga podeaua, putand sa prezinte un risc de contaminare si de impiedicare.
- Prezinte un risc de strangulare a pacientului.
- Aiba contact sau sa fie in apropierea unei surse de caldura.
- Se rasuceasca sau sa se prinda in imbracaminte sau bandaje, presiunea negativa putand sa fie blocata.
4. Marginile ascutite sau fragmentele de os din plaga trebuiesc acoperite sau indepartate inainte de a utiliza PICO, datorita riscului de a perfora organele sau vasele de sange in timpul utilizarii presiunii negative.
5. In cazul in care este necesara defibrilarea, pompa trebuie deconectata de la pansament inainte de a se defibrila pacientul. Scoateti pansamentul in cazul in care acesta este aplicat intr-o zona care va interfera cu defibrilarea.
6. Incompatibilitatea cu rezonanta magnetica. PICO este incompatibil cu RMN-ul. A nu se lua aparatul PICO in camera RMN.
7. PICO nu a fost testat pe pacientii sectiei de pediatrie. Inaintea prescrierii acestui tratament trebuie luate in considerare inaltimea si greutatea pacientului.
8. PICO nu este adecvat pentru utilizarea in zone cu pericol de explozie ( ex: unitatea de oxigen hiperbar ).
9. PICO nu este potrivit pentru utilizarea in prezenta unui amestec de anestezic inflamabil, a oxigenului sau a oxidului de azot.

5. Masuri de precautie
1. Masurile de precautie trebuiesc luate in cazul urmatoarelor tipuri de pacienti cu risc ridicat de hemoragie:
- Care primesc anticoagulante, inhibatori de antiagregate plachetare, sau cu sangerare activa.
- Care au vase de sange sau organe friabile sau slabite in plaga sau in jurul acesteia, ca rezultat al anastomozelor, radiatiilor, infectiilor, traumelor si nu numai.
- Care sufera de o hemostaza deficitara in plaga.
- Netratati de malnutritie
- Pacienti necomplianti la tratament sau recalcitranti.
- Care prezinta plagi in proximitatea vaselor de sange sau a fasciilor delicate.
2. Pansamentul PICO trebuie aplicat numai de catre un cadru medical. Pacientul nu are voie sa indeparteze sau sa schimbe pansamentul.
3. In majoritatea cazurilor, atunci cand PICO este utilizat pe o plaga infectata, pansamentul trebuie schimbat mai des. Plaga trebuie monitorizata in mod regulat pentru a se cauta semne de infectie.
4. Daca din punct de vedere clinic se considera necesar, trebuie sa se verifice ca aplicarea unui pansament circumferential sa nu compromita circulatia.
5. PICO nu contine alarme sonore. Pompa trebuie sa fie purtata astfel incat sa fie usor de verificat de catre cadrele medicale.
6. Chiar daca PICO poate fi utilizat pe sub imbracaminte sau cearceafuri, este foarte important ca materialele ocluzive ( ex: pansamentele tip folie ) sa nu fie aplicate peste zona absorbanta a pansamentului PICO, deoarece poate afecta performanta aparatului.
7. Atunci cand PICO este utilizat la pacienti cu piele fragila, pe zonele pielii acolo unde vor fi aplicate benzile de fixare, trebuie folosit un protector precum SKIN-PREP. Folosirea neadecvata a benzilor de fixare poate deteriora pielea.
8. Daca apare o sensibilizare sau inrosire a pielii, se intrerupe utilizarea si trebuie contactat un cadru medical.
9. A nu se utiliza PICO inpreuna cu produsele pe baza de ulei, precum vaselina, deoarece acestea pot compromite sigilarea pansamentului.
10. Folosirea presiunii negative poate prezenta un risc de formare a tesutului in spuma poliuretanica folosita pentru umplerea plagii. In acest caz, riscul cresterii tesutului in spuma poate fi redus prin folosirea unui strat de contact cu plaga sau prin marirea frecventei de schimbare a pansamentului.
11. PICO poate fi folosit in prezenta tuburilor de dren atata timp cat pansamentul nu este plasat peste zona in care acestea ies din corp. Orice tub de dren trebuie sa fie pozitionat sub piele, departe de marginile pansamentului si sa functioneze independent de sistemul de terapie prin presiune.
12. La dus, pompa PICO trebuie sa fie deconectata de la pansament. Capatul tubului atasat la pansament trebuie sa fie indreptat in jos, astfel incat apa sa nu intre pe partea de sus a acestuia.
13. Nu dezasamblati pompa.
14. Pansamentul nu trebuie folosit cu un alt tip de pompa.
15. Nu modificati, taiati sau trageti de tub.
16. Nu taiati pansamentul deoarece exista riscul de a pierde din presiune.
17. Asigurati-va intotdeauna pansamentul este centrat pe plaga. Zona de conectare ( portul ) trebuie pozitionata cat mai sus pe piele intacta si inafara conturului plagii, astfel incat riscul de colectare a fluidului in jurul portului si de blocare a presiunii negative sa fie minim.
18. Tomografiile si radiografiile pot interfera cu unele aparate medicale electronice. Atunci cand este posibil, incercati sa mutati aparatul PICO din raza de actiune a computer-ului tomograf si a aparatului Roentgen.
19. Acest sistem este de unica folosinta. Folosirea vreuneia din partile componente la un alt pacient poate duce la contaminare incrucisata care la randul ei poate duce la infectie.
20. Temperaturile ridicate si umiditatea pot reduce durata utilizarii pansamentelor.
21. In timpul transportului, exista riscul interferentelor cu undele radio, ceea ce poate afecta performanta aparatului. Daca aparatul prezinta defectiuni, schimbati bateriile. Daca nu se repune in functiune, contactati cadrul medical pentru a schimba aparatul. PICO nu este destinat utilizarii la bordul aeronavelor, bateriile trebuind scoase in timpul zborului.
22. Potentialul pentru interferentele electromagnetice in orice mediu nu poate fi eliminat. A fi utilizat cu grija daca se afla in apropierea aparatelor electronice, ca de exemplu dispozitivele de citire RFID, echipamente anti furt sau detectoarele de metal.

6. Reactii adverse
Sangerea excesiva este un risc grav asociat cu aplicarea de aspiratie pe plaga, care poate duce la vatamare corporala sau deces. Selectia pacientilor, luand in considerare contraindicatiile, avertismentele si masurile de precautie enumerate mai sus, este esentiala. Plaga si pansamentul trebuie monitorizate atent pentru a depista orice pierderi de sange ale pacientului. Anuntati cadrul medical la orice modificare brusca a volumului sau culorii exudatului.

Precautii
Acest manual de utilizare nu este destinat ca o forma de garantie ci doar ca si ghid de utilizare. Pentru nelamuriri de ordin medical consultati un cadru medical. Manualul de utilizare in format pdf complet

Producator
Produs in Marea Britanie de catre Smith & Nephew Medical Limited, Hull HU3 2BN England.
™Trade Marks of Smith & Nephew ©Smith & Nephew
Importator
Medical Ortovit SRL * str. Miron Costin nr. 8, 011098 Bucuresti, sector 1
Telefon: (+40) 21 222.80.67 /68 /69 * 0727301021 * 0731493261
Fax: (+40) 21 222.80.72 * E-mail: office@ortovit.eu * Web: www.ortovit.eu
Magazin online www.ortovit.eu/magazin