Medical Ortovit

istoric
produse
parteneri
noutati
certificari
magazin on-line
membri
contact

  TRATAMENTUL CICATRICILOR: CICA-CARE      
Tratamentul cicatricilor cheloide si hipertrofice     

Ghid de tratament pentru pacient

Ghid de tratament pentru pacient


1. Spalati mainile inainte de utilizare


2. Curatati cu grija cicatricea si zona inconjuratoare acesteia folosind un sapun cu pH neutru si clatiti cu apa calda. Uscati cu atentie cicatricea si zona inconjuratoare acesteia.


3. Scoateti pansamentul din cutie si indepartati folia de sigilare (fig.3)


4.Taiati banda de gel astfel incat sa se potriveasca pe cicatrice, cu o mica suprapunere pe zona inconjuratoare acesteia. A se pastra resturile benzii de gel intr-un loc uscat (de ex. ambalajul original)


5.Indepartati folia de protectie (vezi fig.5)


6.Aplicati banda de gel cu partea adeziva pe cicatrice, fara a o intinde. Daca este necesar se poate folosi un bandaj sau benzi de leucoplast pentru o mai buna fixare a CICA-CARE
.
Banda de gel nu trebuie aplicata prea stans, existand riscul de iritatii ale cicatricii si a zonei inconjuratoare acesteia.


7.In primele doua zile, CICA-CARE
trebuie utilizat timp de 4 ore pe timpul zilei sau al noptii. In urmatoarele doua zile trebuie aplicat cate 8 ore / zi.  A se continua cu marirea graduala a timpului de utilizare cu cate 2 ore pe zi pana se ajunge la un minim de 12 ore/zi. Daca este pozibil CICA-CARE poate fi folosit 24 ore / zi.


8.CICA-CARE
trebuie curatat de 2 ori pe zi, folosind un sapun cu pH neutru si clatind cu apa calda. Deasemenea zona cicatricii trebuie curatata cu acelasi sapun si clatita cu apa calda inainte ca banda de gel sa fie aplicata.


9.Uscati zona cu un prosop care sa nu lase scame.


10.Atunci cand CICA-CARE
devine prea uzat sau dificil de curatat, acesta trebuie inlocuit. De obicei, aceasta necesitate apare dupa 14-28 zile de la inceperea tratamentului. Durata totala a terapiei, in urma folosirii corecte a benzii de gel, variaza intre 2 si 4 luni de zile. A se folosi la fel si pentru cicatricile complet vindecate.


Prospect CICA-CARE (3 Mb pdf)
Spalati mainile!

Toaleta zona aplicare

Desigilati pansamentul

Decupati pansamentul

Indepartati folia de protectie

Curatati pansamentul

Inlocuiti pansamentul uzat
Back
 
 
MAGAZIN ONLINE
Google 
Search the web   Search www.ortovit.eu
Copyright © Medical Ortovit. Toate drepturile rezervate Medical Ortovit SRL si Partenerilor
 
 
 


Top