Medical Ortovit

istoric
produse
parteneri
noutati
certificari
magazin on-line
membri
contact

GHID PACIENT
Inapoi la o viata activa
ARTROPLASTIA TOTALA DE GENUNCHI
Cimentarea sau necimentarea endoprotezei

Tehnica de fixare a endoprotezei pe os aleasă de chirurg pentru a fixa permanent noua dumneavoastră articulație īn organism depinde de variați factori: vārsta, activitatea fizică sau , mai important, calitatea osului.
   
Fixarea fără cimentare necesită o bună calitate a osului subiacent.
Suprafețele componentelor tibială și femurală care privesc spre os au de cele mai multe ori o structură asemănătoare cu cea osoasă sau o suprafață dură, pentru a stimula creșterea osului īn implantul propriu-zis.
   
Prin cimentarea protezei, componentele femurală și tibială sunt ferm solidarizate de osul subiacent prin folosirea cimentului osos. Cimentul osos este un substanță adezivă foarte bună formată din două componente și uneori combinată cu un antibiotic pentru a preveni apariția complicațiilor infecțioase. Avantajele folosirii cimentului osos sunt mobilizarea mai rapidă a genunchiului după operație și proprietățile defixare excelente dacă osul are o calitate slabă. Articulația poate fi solicitată mai rapid.
    Īn plus față de aceste două posibilități de fixare, mai există īncă o metodă suplimentară – fixarea hibridă a endoprotezei de genunchi. Prin această metodă, componenta tibială este fixată prin cimentare, iar componenta femurală este fixată fără  cimentare.
 
Genunchiul - cimentarea protezei
Back
 
 
MAGAZIN ONLINE
Google 
Search the web   Search www.ortovit.eu
Copyright © Medical Ortovit. Toate drepturile rezervate Medical Ortovit SRL si Partenerilor
 
 
 


Top