Medical Ortovit

istoric
produse
parteneri
noutati
certificari
magazin on-line
membri
contact

GHID PACIENT
Inapoi la o viata activa
ARTROPLASTIA TOTALA DE GENUNCHI
Genunchiul artificial

Când este momentul optim pentru artroplastie?

Boala artrozică nu poate fi vindecată. Odată ce uzura sau leziunea cartilajului articular s-a produs, el nu mai poate fi reparat. Din punct de vedere medical, pot fi încercate diverse procedee care să oprească sau să încetinească evoluția bolii. Mai mult, simptomatologia poate fi considerabil redusă astfel încât activitățile cotidiene să poată fi reluate fără durere. Tratamentul conservator pentru încetinirea degradării structurilor articulare include aplicațiile locale reci, calde, tratament electroterapeutic, talonete căptușite și tratament medicamentos pentru diminuarea iritației acute articulare și calmarea durerii.
Dar tratamentul conservator începe cu dumneavoastră și conduita dumneavoastră de viață: Este bine să verificați cu medicul dumneavoastră, de exemplu, dacă este necesară o schimbare în dieta dumneavoastră sau dacă ar trebui să scădeți în greutate pentru a preveni suprasolicitarea și supraîncărcarea articulației dumneavoastră. Un program ușor de exerciții fizice face, de asemenea, parte din program: ”adaptarea posturii”, ca de exemplu atunci când pacientul tinde să-și schimbe poziția articulară dacă este dureroasă, nu face bine deloc genunchiului dumneavoastră. Musculatura se atrofiază și ligamentele se scurtează când mișcarea este evitată, iar articulația nu mai este hrănită corespunzător. Kinetoterapia profesională și specifică vă va ajuta în determinarea mișcărilor fizice potrivite pentru dumneavoastră.

    Artroza înseamnă – mai ales la persoanele în vârstă – o limitare marcată a mobilității articulare și o diminuare a calității vieții. Odată ce toate metodele de tratament conservator au fost epuizate, ar trebui să vorbiți cu medicul dumneavoastră de posibilitatea unui artroplastii. Scopul intervenției chirurgicale este acela de a vă elibera de durere și de a vă reda mobilitatea articulară pentru a vă putea bucura de viață încă o dată. Genunchiul artificial este folosit încă din anii 1960. Medici și cercetători renumiți lucrează împreună la îmbunătățirea designului implantelor și biomaterialelor folosite. Astăzi, artroplastia de genunchi este o intervenție foarte frecvent efectuată, numai în Germania fiind practicate 150.000 de astfel de intervenții chirurgicale pe an.

Genunchiul artificial
Back
 
 
MAGAZIN ONLINE
Google 
Search the web   Search www.ortovit.eu
Copyright © Medical Ortovit. Toate drepturile rezervate Medical Ortovit SRL si Partenerilor
 
 
 


Top