Medical Ortovit

istoric
produse
parteneri
noutati
certificari
magazin on-line
membri
contact

GHID PACIENT
Inapoi la o viata activa
ARTROPLASTIA TOTALA DE GENUNCHI
Genunchiul sănătos - cea mai mare articulație


Genunchiul uman trebuie să facă față unor multor solicitări. Este cea mai mare articulație a omului şi este implicat în aproape fiecare mişcare a  corpului. Este în mod constant supus la forţele de presiune, tracțiune şi acceleraţie. În activităţile de zi cu zi, cum ar fi urcatul scărilor, genunchiul suportă mult mai mult decât propria greutate corporală. Un genunchi foarte mult îndoit suportă aproximativ de 7,5 ori greutatea corporală întimpul mersului.

Articulaţia genunchiului este formată din extremitățile osoase ale femurului și tibiei. Ele privesc una spre cealaltă și sunt acoperite de un strat de cartilaj gros și neted. Între ele există două discuri de cartilaj fibros în formă de semilună: meniscul intern şi extern. Meniscurile se adaptează la fiecare mişcare a genunchiului şi acţionează ca niște amortizoare.

Pentru a preveni dislocarea genunchiului, articulația este ţinută de ligamente puternice, şi anume ligamentele încrucișate şi ligamentele colaterale.

O capsulă articulară acoperă articulaţia genunchiului şi, de asemenea, ajută în menținerea stabilității. Învelișul interior al capsulei articulare – membrana sinovială – produce un lichid vâscos care mai este cunoscut ca lichid sinovial, cu rol în hrănirea cartilajului articular şi susţinerea elasticității acestuia. Astfel, mişcarea este ușoară și lipsită de durere.


Genunchiul sanatos
Back
 
 
MAGAZIN ONLINE
Google 
Search the web   Search www.ortovit.eu
Copyright © Medical Ortovit. Toate drepturile rezervate Medical Ortovit SRL si Partenerilor
 
 
 


Top