Medical Ortovit

istoric
produse
parteneri
noutati
certificari
magazin on-line
membri
contact

GHID PACIENT
Inapoi la o viata activa
ARTROPLASTIA TOTALA DE GENUNCHI
La spital

Pentru ca operația să decurgă normal, doctorul vă va spune exact ce aveți de făcut. Ca regulă, nu trebuie să mâncați mult cu o zi înainte de operație de exemplu sau
să beți și să fumați după miezul nopții. Dacă luați medicamente, anestezistul va decide pe care le puteți lua și înainte de operație.


Ce tip de anestezie mi se va face?


 O articulație artificială de genunchi poate fi realizată sub anestezie generală sau regională. Adesea, operația este realizată cu rahianestezie (anestezie spinală), dumneavoastră fiind conștient, iar senzațiile fizice sau de durere sunt slab simțite numai acolo unde are loc operația. Nu veți putea vedea operația pentru că zona în care are loc operația va fi izolată de o perdea specială. Celălalt tip de anestezie este anestezia generală, în care veți dormi adânc și nu veți simți absolut nici o durere. Oricare ar fi tipul de anestezie, medicul anestezist vă va supraveghea permanent.


Intervenția chirurgicală

Articulația este localizată sub numeroase straturi de mușchi și înconjurate de o capsulă articulară fermă care la începutul operației este deschisă cu grijă astfel încât chirurgul să poată ajunge cu usurință în articulație. Suprafețele uzate ale femurului și tibiei sunt rezecate în timpul operației, folosind probe de măsurare și blocuri de tăiere speciale, astfel încât să modeleze suprafețele osoase care să se potrivească perfect cu forma implantelor. Apoi chirugul folosește implante de probă pentru a verifica stabilitatea și poziția endoprotezei de genunchi. Odată ce mărimea exactă a implantelor a fost
astfel determinată, chirurgul le inseră pe cele definitive.
Implantul de polietilenă este așezat pe implantul metalic tibial. În funcție de distrugerea genunchiului, suprafața de contact a rotulei cu endoproteza va fi înlocuită ultima, dacă este necesar. La sfârșit este făcută o ultimă verficare pentru mobilitatea și stabilitatea endoprotezei. Acum endoproteza este implantată și urmează închiderea plăgii operatorii.
De obicei, intervenția chirurgicală durează aproximativ între una și două ore.

Interventia chirurgicala - artroplastia de genunchi
 
Interventia chirurgicala - artroplastia de genunchi
Back
 
 
MAGAZIN ONLINE
Google 
Search the web   Search www.ortovit.eu
Copyright © Medical Ortovit. Toate drepturile rezervate Medical Ortovit SRL si Partenerilor
 
 
 


Top