Medical Ortovit

istoric
produse
parteneri
noutati
certificari
magazin on-line
membri
contact

VISIONAIRE - GHID PACIENT
Personalizarea protezelor de genunchi

VISIONAIRE Instrumentar personalizat pacientului

VISIONAIRE: intr-adevar personalizat pentru pacienti

Tehnologia VISIONAIRE ofera chirurgilor un valoros sprijin in cadrul procesului de planning al procedurii chirurgicale, furnizand informatii importante suplimentare in timpul etapelor preliminarii. Astfel este posibil planning mai precis al procedurii, reducand in acelasi timp si traumele suferite de pacient in timpul interventiei chirurgicale.

Pe langa o imagine radiologica a intregului membru inferior, efectuata cu pacientul stand in picioare, VISIONAIRE necesita de asemenea si un RMN de genunchi. Atat radiografia cat si RMN-ul sunt tehnici imagistice prin care se obtine o imagine digitala a genunchiului fara expunere la radiatii, folosind campurile magnetice si undele radio.
Aceste imagini fac posibila calcularea axelor mecanice ale membrului, anterior interventiei chirurgicale si crearea unei imagini tridimensionale precise a genunchiului pacientului.
Toate aceste informatii sunt foarte importante in pozitionarea corecta a implantului.
Anterior procedurii chirurgicale aceste imagini permit inclusiv identificarea osteofitelor, componente importante ale anatomiei genunchiului.
Osteofitele sunt pinteni ososi nou formati, o incercare in zadar a corpului de a extinde suprafata portanta a articulatiei uzate si de a diminua presiunea.

Spre deosebire de interventiile chirurgicale conventionale, unde aceste formatiuni osoase sunt descoperite abia in timpul operatiei, tehnologia VISIONAIRE permite identificarea osteofitelor anterior interventiei si includerea acestora in planning.

Pe baza radiografiilor si a RMN-ului se produc, folosind tehnologia VISIONAIRE, instrumente personalizate ( blocuri de taiere ) dintr-un material plastic de uz medical ce reproduc in amanunt anatomia genunchiului fiecarui pacient in parte.

In mare masura, procesul ajustarii implantului la os se realizeaza anterior interventiei chirurgicale si nu in timpul acesteia. Folosind aceasta instrumentatie personalizata, chirurgul poate astfel sa pregateasca genunchiul pentru implantare si sa alinieze intr-un mod precis articulatia artificiala la axele membrului. Rezultatul: modelul de implant ales se potriveste perfectBack
 
 
MAGAZIN ONLINE
Google 
Search the web   Search www.ortovit.eu
Copyright © Medical Ortovit. Toate drepturile rezervate Medical Ortovit SRL si Partenerilor
 
 
 


Top