Medical Ortovit

istoric
produse
parteneri
noutati
certificari
magazin on-line
membri
contact

GHID PACIENT
Inapoi la o viata activa
ARTROPLASTIA TOTALA DE SOLD
Ce e de făcut în cazul persoanelor alergice?

   
Aproximativ 12% din populație prezintă reacții alergice la nichel și 5% la cobalt și crom. Nu toate persoanele care au astfel de reacții alergice la metale au însă în mod automat probleme cu endoproteze făcute din aliaje de oțel inoxidabil (inox) sau aliaje de cobalt-crom – această legătură nu a putut fi demonstrată medical. Oricum, actualmente există materiale foarte bune pentru pacienții alergici, cum ar fi tijele femurale necimentate din aliaj de titan, capetele și inserturile ceramice sau capetele femurale dintr-un aliaj metalic zirconiu – niobiu non alergenic numit Oxinium.

Endoprotezele moderne

   Endoprotezele moderne sunt confecționate din materiale de înaltă tehnologie, biocompatibile permițând creșterea osului pe implant și extrem de rezistente la abraziune. Componentele care suportă greutatea, cum sunt componenta acetabulară si componenta femurală sunt în general confecționate din aliaje de titan, oțel sau cobalt-crom. Pentru părțile în mișcare s-au dovedit de succes materiale deosebit de stabile, ca materiale plastice durabile (polietilena), materiale  ceramice speciale și aliajele de cobalt - crom.

Deși confecționată din asemenea materiale de înaltă calitate și rezistență, endoproteza se poate și ea degrada, și în acest caz trebuie să fie înlocuită printr-o intervenție chirurgicală de revizie. Ca o regulă generală, în prezent, o endoproteză  rezistă între 12-15 ani și uneori chiar mai mult. Cauzele unei uzuri mai rapide a  endoprotezei pot fi calitatea slabă a osului subiacent sau alte boli concomitente, dar  și alți factori cum ar fi obezitatea, suprasolicitarea sau eforturi necorespunzătoare.

Back
 
 
MAGAZIN ONLINE
Google 
Search the web   Search www.ortovit.eu
Copyright © Medical Ortovit. Toate drepturile rezervate Medical Ortovit SRL si Partenerilor
 
 
 


Top