Medical Ortovit

istoric
produse
parteneri
noutati
certificari
magazin on-line
membri
contact

GHID PACIENT
Inapoi la o viata activa
ARTROPLASTIA TOTALA DE SOLD
La spital


Pentru ca operația să decurgă normal, doctorul vă va spune exact ce aveți de făcut. Ca regulă, nu trebuie să mâncați mult cu o zi înainte de operație de exemplu sau să beți și să fumați după miezul nopții. Dacă luați medicamente, anestezistul va decide pe care le puteți lua și înainte de operație.

Ce tip de anestezie mi se va face?

 O articulație artificială de șold poate fi realizată sub anestezie generală sau regională. Adesea, operația este realizată cu rahianestezie (anestezie spinală), dumneavoastră fiind conștient, iar senzațiile fizice sau de durere sunt slab simțite numai acolo unde are loc operația. Nu veți putea vedea operația pentru că zona în care are loc operația va fi izolată de o perdea specială.
Celălalt tip de anestezie este anestezia generală, în care veți dormi adânc și nu veți simți absolut nici o durere. Oricare ar fi tipul de anestezie, medicul anestezist vă va supraveghea permanent.

Intervenția chirurgicală

Articulația este localizată sub numeroase straturi de mușchi și este înconjurată de o capsulă articulară fermă care la începutul operației este deschisă cu grijă astfel încât chirurgul să poată ajunge cu usurință în interiorul articulației.

Capul femural uzat este primul rezecat. Urmatorul pas este înlocuirea acetabulului. Suprafața distrusă a acetabulului este pregatită folosind probe de măsurare și freze de tăiere speciale, astfel încât să modeleze suprafețele osoase ca să se potrivească perfect cu forma implanturilor. Canalul femural este de asemenea pregătit cu ajutorul unor freze speciale, pentru a permite
introducerea tijei femurale.

Chirugul folosește apoi implanturi de probă pentru a verifica stabilitatea și poziția endoprotezei de șold. Odată ce mărimea exactă a implanturilor a fost astfel determinată, chirurgul le introduce pe cele definitive.

Implantul acetabular de polietilenă, metal sau ceramică este fixat fie prin cimentare fie cu ajutorul șuruburilor înfuncție de tipul de artroplastie ales de către chirurg înaintede operație (cimentată sau necimentată) iar tija femuralăpoate fi de asemenea cimentată sau necimentată.

Ultima parte a operației constă în introducerea capului femural artificial pe tija protetică și apoi în componenta acetabulară. Acest lucru nu se întâmplă în cazul protezelor cu prezervarea avansată a capitalului osos, ca BHR (Birmingham Hip Resurfacing) sau BMHR (Birmingham Mid Head Resection), unde capul femural este păstrat în cea mai mare parte, lucru ce conferă o mare superioritate acestor implanturi.
La sfârșitul intervenției se face o ultimă verificare a mobilității și stabilității articulației. Acum endoproteza este implantată și urmează închiderea plăgii operatorii. De obicei, intervenția chirurgicală durează aproximativ între una și două ore.

În domeniul medical progresele sunt permanente. În ultimii ani, noile metode de tratament chirurgical s-au dovedit a fi de succes. Chirurgia minim invazivă, sau așa zisa „chirurgie prin gaura cheii”, urmărește să afecteze cât de puțin țesuturile moi. Aceste procedee menajează mușchii, ligamentele și tendoanele care se află sub piele și înconjoară articulatia, care nu sunt secționate, ci îndepărtate. Avantajul unei asemenea chirugii înseamnă, de asemenea, pierderea unei cantități mai mici de sânge în timpul operației, vindecare mai rapidă cu incizii mici, cosmetice, durere mai atenuată și întoarcere la activitățile zilnice mai rapidă.

Interventia chirurgicala

Interventia chirurgicala proteza sold

Interventia chirurgicala artroplastie sold

Interventia chirurgicala artroplastie sold

Interventia chirurgicala artroplastie sold
Back
 
 
MAGAZIN ONLINE
Google 
Search the web   Search www.ortovit.eu
Copyright © Medical Ortovit. Toate drepturile rezervate Medical Ortovit SRL si Partenerilor
 
 
 


Top