Medical Ortovit

istoric
produse
parteneri
noutati
certificari
magazin on-line
membri
contact

GHID PACIENT
Inapoi la o viata activa
ARTROPLASTIA TOTALA DE SOLD
Fixarea cimentată sau necimentată

Cimentul osos

Cimentul osos este o substanță adezivă foarte bună formată din două componente și uneori combinată cu un antibiotic pentrua preveni apariția complicațiilor infecțioase.

Avantajele folosirii cimentului osos sunt mobilizarea mai rapidă după operație și proprietățile de fixare excelente dacă osulare o calitate slabă. Articulația poate fi solicitată mai rapid.

Tehnica aleasă de chirurg pentru a fixa permanent noua dumneavoastră articulație în organism depinde de diferiți factori, incluzând vârsta, activitatea fizică sau mai important, calitatea osului.

În fixarea necimentată buna calitate a osului determină creșterea acestuia pe implant. De obicei, componenta acetabulară este formată din două părti.
 Partea exterioară este adesea fabricată din titan pur sau aliaje din titan și este presată sau înșurubată în osul coxal.
 Partea interioară este alcatuită dintr-un material plastic special pentru uz medical și acționează ca parte glisantă pentru capul femural care poate fi ceramic sau din cobalt-crom. Tija femurală, alcătuită tot din aliaje din titan, este introdusă pe femur fără ciment. Suprafața tijei are o structură asemănătoare cu cea osoasă sau o suprafață rugoasă, pentru a   stimula creșterea osoasă pe implant.

În fixarea cimentată componentele acetabulară (polietilena) și femurală sunt ferm  solidarizate de osul subiacent prin folosirea cimentului osos. Aliajele din cobalt-crom  s-au dovedit a fi de succes ca materiale pentru tijele cimentate. În plus față de aceste două posibilități de fixare, mai există încă o metodă suplimentară de fixare a endoprotezei de șold - fixarea hibridă prin care cupa acetabulară este fixată fără cimentare, iar componenta femurală prin cimentare.
Cimentul osos
Back
 
 
MAGAZIN ONLINE
Google 
Search the web   Search www.ortovit.eu
Copyright © Medical Ortovit. Toate drepturile rezervate Medical Ortovit SRL si Partenerilor
 
 
 


Top