Medical Ortovit

istoric
produse
parteneri
noutati
certificari
magazin on-line
membri
contact

GHID PACIENT
Inapoi la o viata activa
ARTROPLASTIA TOTALA DE SOLD
Ce implant este potrivit pentru mine?


Pentru a înlocui părțile din șold afectate pe parcursul evoluției bolii artrozice și care sunt responsabile de simptomele afecțiunii dumneavoastră (capul femural si acetabulul), se folosește un implant artificial (endoproteză).


Endoproteza are rolul să înlocuiască forma și funcția normală a articulației și este formată din câteva părți, la fel ca și articulația dumneavoastră. Tija protetică este ancorată în femur, iar capul protetic se fixează pe tijă  și înlocuiește capul femural deteriorat.


Unul din scopurile artroplastiei este acela de a păstra cât de multă substanță osoasă. De aceea, în ultimii ani, au apărut implanturi de șold „cu prezervarea capitalului osos”, cum ar fi proteza de resurfatare și tija scurtă metafizară care au fost realizate pentru a completa gama de implanturi primare standard, și a permite astfel în special pacienților cu vârste mai tinere să aibă un stil de viață mai activ.


În cazul protezei de resurfatare, capul femural este în mare parte menținut și – într-un mod similar ca îmbracarea unui dinte – este acoperit cu un înveliș metalic. Un cap mai mare permite o mobilitate mare. Tijele scurte sunt – așa cum și sugerează numele –  tije femurale care au o lungime de doar circa 10 cm, în timp ce cele standard măsoara 14-18 cm lungime, în funcție de înalțimea pacientului. Astfel de design-uri protetice „cu prezervarea capitalului osos” sunt destinate persoanelor active cu osul sănătos de bună calitate.


Există o gamă variată de endoproteze, cu design, formă și materiale diferite, care oferă soluții pentru o diversitate mare de afecțiuni. Endoproteza de fapt, trebuie aleasă pentru fiecare pacient în parte. În funcție de vârstă, statură, stil de viață și activitățile zilnice, precum și de starea oaselor, chirurgul dumneavoastră va selecta endoproteza și tehnica corespunzătoare.


Aliaje proteze


Calitatea unei artroplastii este dovedită prin durata ei de viață, adică prin a-și menține funcția corespunzătoare în organismul uman pe o durată cât mai mare de timp.

Resurfatare
Tija scurta
Tija standard

Back
 
 
MAGAZIN ONLINE
Google 
Search the web   Search www.ortovit.eu
Copyright © Medical Ortovit. Toate drepturile rezervate Medical Ortovit SRL si Partenerilor
 
 
 


Top