Medical Ortovit

istoric
produse
parteneri
noutati
certificari
magazin on-line
membri
contact

GHID PACIENT
Inapoi la o viata activa
ARTROPLASTIA TOTALA DE SOLD
După operație: primii pași cu noua articulație

Când vă veți trezi din anestezie după operație, vă veți afla într-un salon postoperator, unde asistentele vă vor oferi atenție specială și monitorizare mai atentă a evoluției clinice. Acest lucru este perfect normal. De regulă, de aici veți fi transferat(ă) în patul de spital din secția obișnuită în doar câteva ore.

 Membrul inferior operat va fi fixat într-o atelă sau va fi așezat pe o pernă. Sângele acumulat la nivelul plăgii operatorii va fi evacuat printr-un tub de dren pentru a evita hematoamele. Tuburile de dren vor fi scoase la câteva zile postoperator.

Analgezicele vor fi administrate pentru a menține durerea la un nivel scăzut, ajutându-vă astfel să vă odihniți și să vă refaceți fizic. Veți continua să primiți anticoagulante după operație pentru a evita formarea cheagurilor de sânge.

 Va trebui să adaugați câteva lucruri suplimentare la îmbrăcămintea dumneavoastră obișnuită: va trebui sa purtați ciorapi elastici după operație. Și ei previn, de asemenea, formarea cheagurilor de sânge.
Puteți îndepărta ciorapii o data pe zi când faceți duș, dar trebuie puși înapoi imediat după ce v-ați spălat. Va trebui să purtați ciorapii în continuare și când vă întoarceți acasă, atât timp cât medicul dumneavoastră consideră că e necesar.

 Așa cum sănătatea pacienților este diferită de la caz la caz, așa și recuperarea este diferită. Cel mai probabil, veți fi ajutat(ă) să stați într-o poziție dreaptă a doua zi postoperator. Credeți sau nu, veți putea începe să mergeți tot de atunci.

Pentru a vă asigura că noul șold funcționează perfect cât se poate de repede, fizioterapia este vitală – alături de contribuția dumneavoastră activă. Tratamentul ce urmează operației cu un program de fizioterapie va începe la doar câteva zile după operație, împreună cu primele încercări de a merge cu cârje. Fizioterapeutul vă va explica ce mișcări ar trebui evitate și câtă încărcare aveți voie să puneți pe picior. Firele de sutură vor fi îndepărtate între a zecea și a patrusprezecea zi postoperator. Curând vă veți putea întoarce acasă sau veți fi transferat la o clinică de recuperare, unde condiția dumneavoastră fizică va fi îmbunătățită zilnic.

Puteți urma tratamentul de recuperare internat sau în ambulator. Tipul clinicii de recuperare potrivit pentru dumneavoastră va fi discutat cu personalul spitalului care va programa transferul la secția de recuperare.


Postoperator
Back
 
 
MAGAZIN ONLINE
Google 
Search the web   Search www.ortovit.eu
Copyright © Medical Ortovit. Toate drepturile rezervate Medical Ortovit SRL si Partenerilor
 
 
 


Top