Medical Ortovit

istoric
produse
parteneri
noutati
certificari
magazin on-line
membri
contact

GHID PACIENT
Inapoi la o viata activa
ARTROPLASTIA TOTALA DE SOLD
Întoarcerea acasă

Sfaturi pentru viața cu o nouă articulație

În sfârșit acasă!
Va mai dura între șase și opt săptămâni înainte să renunțați la cârje și să vă puteți întoarce la un stil de viață activ. Până atunci, trebuie să fiți atent(ă) la mișcările pe care le faceți cu noua articulație. Puteți astfel să scădeți încărcarea pe noua articulație și să ajutați la vindecarea rapidă a plăgii postoperatorii.

Rotațiile mari și mișcările bruște trebuie evitate cu orice preț. Încălțămintea purtată trebuie să fie fermă, cu talpă plată și cu interior moale pentru a vă menține stabilitatea și pentru a vă ușura greutatea care apasă asupra noii articulații.

Nu vă așezați pe suprafețe care sunt prea joase sau prea moi, ci folosiți o pernă.

Evitați să cărați lucruri grele. În primele săptămâni cel mai bine este să aveți ajutor în casă și la cumpăraturi. Echilibrați orice greutate pe care trebuie să o purtați pe ambele părți ale corpului. În acest scop un rucsac poate fi foarte folositor.

Fiți atent(ă) la posibile obstacole și obiecte de care vă puteți împiedica, precum și la suprafețe înghețate în timpul iernii.

 Urmați o dietă sănătoasă și fiți atent(ă) la greutatea dumneavoastră nu numai pentru binele articulațiilor.

Dacă observați ceva neobișnuit, tumefacții persistente sau roșeață în jurul plăgii postoperatorii, sângerări importante, secreții sau mirosuri ce provin de la nivelul plăgii, cât și durere severă, este important să consultați medicul.
Trebuie, de asemenea, să-l informați pe acesta cu privire la infecții concomitente (dentare, amigdaliene, etc.) astfel încât să primiți tratament specific pentru a vă proteja articulația de acestea.

Orice s-ar întâmpla, să veniți la controalele / întâlnirile programate cu doctorul după externare. Astfel pot fi evitate eventualele probleme legate de implant și se pot evita complicațiile.

Durata de viață a articulației artificiale depinde de îndemanarea chirurgului, de calitatea implantului dar foarte mult și de contribuția dumneavoastră activă.  Aveți grijă de soldul artificial și evitați suprasolicitarea lui. Mai jos veți găsi informații și sfaturi folositoare ce ar trebui să vă ajute să faceți față vieții cu noua articulație.
 
Sfaturi - artroplastia de sold
Back
 
 
MAGAZIN ONLINE
Google 
Search the web   Search www.ortovit.eu
Copyright © Medical Ortovit. Toate drepturile rezervate Medical Ortovit SRL si Partenerilor
 
 
 


Top