Medical Ortovit

istoric
produse
parteneri
noutati
certificari
magazin on-line
membri
contact

GHID PACIENT
Inapoi la o viata activa
ARTROPLASTIA TOTALA DE SOLD
Articulația artificiala a șoldului

Când este momentul optim pentru artroplastie?

Boala artrozică nu poate fi vindecată. Odată ce uzura sau leziunea cartilajului articular s-a produs, acesta nu mai poate fi reparat. Totuși, prin tratament medical nechirurgical (conservator), se poate încerca încetinirea sau oprirea bolii. Astfel, simptomatologia poate fi chiar considerabil redusă, astfel încât activitățile cotidiene să poată fi reluate fără durere.
 
Acest tratament conservator, pentru încetinirea degradării structurilor articulare, include aplicațiile locale reci, calde, tratament electroterapeutic, talonete căptușite și tratament medicamentos pentru diminuarea iritației acute articulare și calmarea durerii.

Tratamentul conservator începe cu stilul dumneavoastră de viață: este bine să vă întrebați medicul, de exemplu, dacă vă este necesară o schimbare în dietă sau dacă  ar trebui să slabiți pentru a preveni suprasolicitarea și supraîncărcarea șoldului

Un program ușor de exerciții fizice face, de asemenea, parte din program: tratamentul posturilor vicioase, de exemplu ca atunci când pacientul tinde să-și  schimbe poziția articulară dacă aceasta este dureroasă, nu face deloc bine șoldului. 
Când mișcarea este evitată, musculatura se atrofiază și ligamentele se scurtează, iar articulația nu mai este hrănită corespunzător. Kinetoterapia profesională și specifică vă va ajuta în determinarea mișcărilor fizice ce vi se potrivesc.

Artroza înseamnă – mai ales la persoanele în vârstă – o limitare marcată a mobilității articulare și o diminuare a calității vieții. Odată ce toate metodele de tratament conservator au fost epuizate, ar trebui să vorbiți cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea unei artroplastii.

Scopul intervenției chirurgicale este acela de a vă elibera de durere și de a reda  mobilitatea articulară, pentru a vă putea bucura de viață în continuare. Șoldurile artificiale sunt folosite din anii `60 și în continuare medici și cercetători renumiți lucrează împreună la îmbunătățirea designului implantelor și biomaterialelor folosite. Astăzi, artroplastia de șold este printre cele mai obișnuite operații.
Proteza de sold
Back
 
 
MAGAZIN ONLINE
Google 
Search the web   Search www.ortovit.eu
Copyright © Medical Ortovit. Toate drepturile rezervate Medical Ortovit SRL si Partenerilor
 
 
 


Top